Home > Archive > Concerts 2005 > Trolls & Légendes

Trolls & Légendes 2005

When? 26 June 2005
Where? Mons
Line-up

Keltia
Elane
Omnia
Corvus Corax

Related articles  
Related websites

http://www.lefantastique.net/tl/tl.htm
http://users.skynet.be/anthinoises/keltia_site/
http://www.elane.de.vu/
http://www.omnia-neocelt.com/
http://www.corvuscorax.de/

 

Keltia


Top

Elane

Top

Omnia

Concert pics Photo album (18 pics)

Een Hollander, een Hollandse, een Ier en een Nieuw-Zeelander dansen zingend rond een kampvuur.

Zegt de Hollander tegen de rest: “Hey guys, why don’t we start a pagan band?” Plots vliegt een zwarte kraai krassend op uit het struikgewas en scheert rakelings langs hun verbaasde hoofden. Dat moet een voorteken zijn! De Hollander neemt al zijn fluiten en whistles onder de arm, de Hollandse haar Keltische harp, draailier en bodhran, de Ier zijn akoestische gitaar en de Nieuw-Zeelander zijn Slideridoo (een schuif-Didgeridoo) en nog wat slagwerk. Ze beschilderen nog snel elkaars gezichten met tribals, trekken de wijde wereld in en beginnen hun heidense veroveringstocht.

Nu ja, of het allemaal zo gegaan is, valt te betwijfelen, maar het resultaat blijft in ieder geval gelijk: Omnia was geboren. En ze zullen zich zeker niet laten dopen, dat staat buiten kijf.

Wij kwamen dit bonte gezelschap tegen op een sympathiek fantasy-festivalletje in Bergen, waar elfen schoorvoetend uit hun schuilplaatsen tevoorschijn kwamen en trollenbier rijkelijk vloeide.

Op religieus vlak hoefde Omnia mijn zieltje al lang niet meer te bekeren en ook op muzikaal vlak kostte dat hen weinig moeite. Lichtvoetige fluitmuziek ondersteund door akoestische gitaar, delicate harpklanken en een bezwerende didgeridoo-ondertoon: het is een unieke combinatie en het wérkt. Het is ook wel grappig hoe mensen zo typerend kunnen zijn voor hun nationaliteit. De Nieuw-Zeelander zag er echt wel Nieuw-Zeelands uit. The Irishman looked very Irish indeed en de Hollanders, nu ja, uiterlijk kon je niet echt voorspellen dat ze uit Nederland kwamen, maar ze verraden zich dan wel weer door hun – laat het ons assertiviteit noemen.

Hun muziek bleek wat rustiger dan ik had verwacht, maar met nummers als ‘Morrigan’ en ‘Taranis’, waarbij ze respectievelijk de godin van de dood op het slagveld en de god van de donder aanroepen, kunnen ze zelfs behoorlijk dreigend uit de hoek komen. Mogen de goden hen gunstig gezind zijn. Het publiek was hen dat in ieder geval ook.

Aisling

Setlist

View

Top

Corvus Corax

Concert pics Photo album (18 pics)

 

Setlist View