Home > Archive > Concerts 2005 > The Frozen Park, Deine Lakaien

The Frozen Park, Deine Lakaien

When? 09 April 2005
Where? The Steeple
Related articles The Frozen Park @ Zwartwerk 2004
The Frozen Park as support-act of Diary of Dreams
Related websites

http://www.thefrozenpark.be/
http://www.chrom.de/home/lakaien/

 

The Frozen Park

Concert pics Photo album (9 pics by Butterflydance)

Het gaat The Frozen Park voor de wind de laatste tijd! Niet alleen wonnen ze de 'Battle of the Bands' 2004 van Sonic Seducer, maar ook bleken ze de revelatie van het Zwartwerk-festival te zijn. Met “Collected demos 1997-2004” leverden ze echt wel een schitterend schijfje af. Bovendien kregen ze de kans om het voorprogramma te verzorgen van één van hun grote voorbeelden, Diary of Dreams, en tot slot fungeerden ze afgelopen zaterdag als support voor Deine Lakaien. Nu ja, laten we die “tot slot” niet al te letterlijk nemen, want ik hoop alvast dat dit alles nog maar het begin is van een lange en verwoestende veroveringstocht.

Ze hadden er in ieder geval zin in zaterdag. Terwijl ze op hun vorige optreden in de Arena van Vletingen een beetje af te rekenen kregen met een gebrek aan sfeer door het vroege uur en het nog schaarse publiek, ging het er in de Steeple toch al iets donkerder en sfeervoller aan toe en ook over de opkomst viel niet te klagen.

Ze openden al meteen met mijn absolute lievelingsnummer “Shelter” in een ietwat “extended version”. Tot mijn grote verrassing was de kwaliteit van het geluid vrij goed, want ook daar knelde het schoentje vorige keer in Gent. Het optreden in de Steeple werd enkel een beetje overschaduwd door de onverwachte afwezigheid van keyboardspeler Jannick, maar zanger/componist Peter en keyboardspeler Koen brachten het er met hun tweetjes ook excellent van af.

Na “Shelter” volgden “Seeds of hope” en “Golem”, twee nummers die niet op de cd staan, maar die me, na drie concerten, wel al behoorlijk bekend in de oren klinken.

Daarna was het de beurt aan “Hollow sleep”, het nummer waarmee ze de Battle of the Bands wonnen en dat volgens mij zeker niet zou misstaan op een darkwave-party. Hoezeer The Frozen Park ook de wind in de zeilen krijgt, volgens mij ontbreekt het hen nog aan een aantal prominente figuren die een beetje helpen hun zeilen te bollen door hen eens wat vaker te draaien op fuiven. Na het prijsbeest “Hollow sleep” was het de beurt aan een nieuw nummer “Trash Fear” dat toch wel heel anders klinkt, een stuk rauwer en agressiever. “Shout out! Fade out! Bleed out! Scream out!” Ik moet zeggen dat ook ik de neiging had om het met Peter mee uit te schreeuwen, want dit nieuwe werk veroorzaakt bij mij toch wel een ontlading. Veelbelovend dus! De set werd, veel te vroeg, afgesloten, met “Belong”, ook een nummer dat ik enkel ken van op de optredens en waarvan de melodie steevast door mijn hoofd blijft spoken.

Ach, wat kan ik zeggen. Op een koude wintermiddag ging ik na een lange wandeling even uitblazen op een bankje in een ondergesneeuwd park en ik ben er duidelijk aan vastgevroren…

Aisling


Top

Setlist

1. Intro/Shelter - 2. Seeds of hope/In silent tears - 3. Golem - 4. Trash Fear 5. Hollow sleep - 6. Belong

Top

Deine Lakaien

Concert pics Photo album (16 pics)

Deine Lakaien

Setlist

1.Falling - 2. Over and done - 3.Secret Hideaway - 4.Don´t wake me up - 5.Generators - 6.Slowly comes my night - 7.Through the hall - 8.Dark Star - 9.Vivre - 10.Supermarket - 11.Down down down - 12.Return - 13.Midnight Sun - 14.Colour-ize
---
15.Heart made to be mine - 16.Overpaid

17.Where you are - 18. Love me to the end

Top