Home > Archive > Concerts 2005 > Rotersand, Blutengel, Covenant

Rotersand, Blutengel & Covenant

When? 13 November 2005
Where? Vooruit, Gent
Line-up

Rotersand
Blutengel
Covenant

Related articles Rotersand @ Zaal Eland (18 Sept. 2004)
Related albums

Grey Old Man's pictures
AMF photo album Rotersand M'Era Luna 2004
AMF photo album Rotersand Dependent Night 2004
AMF photo album Blutengel Amphi 2005
AMF photo album Covenant M'Era Luna 2004

Related websites

http://www.rotersand.net/
http://www.blutengel.de/
http://www.covenant.dk/

Rotersand

Concert pics Photo album (16 pics)
Aangezien Rasc van Rotersand zich na een jaar nog herinnert dat hij me in zaal Eland op een haar na verpletterde (zie review), kan hij in mijn ogen natuurlijk niets meer fout doen! Hij was er kennelijk meer van onder de indruk dan ik. Het weerzien was in ieder geval aangenaam!
De Vooruit was zelfs voor deze opener van de avond al aardig volgelopen en ook aan sfeer ontbrak het niet. De immer praatgrage Rasc was opnieuw zijn enthousiaste zelf, met zwierende microfoonstandaarden en een -deze keer gewilde- duik in het publiek. Ik was eigenlijk erg onder de indruk van de veelzijdigheid van Rotersand: van easy-listening electro zoals "Merging Oceans", over gevoelige gitaarmuziek, tot dreunende industrial zoals "Exterminate, annihilate & Destroy", het gaat hen allemaal even goed af. Hun laatste album "Welcome to goodbye" heeft dan ook 8 weken op n° 1 gestaan in de Deutsche Alternative Charts en werd uitgeroepen tot album van de maand bij Sonic Seducer en Zillo. Ik moet het me dringend aanschaffen!
Setlist

View

Correction: Dare To Live - Almost Violent - Electronic World Transmission (Original Version) - Undone - One Level Down - Merging Oceans - Exterminate Annihilate Destroy - Last Ship - BIS: Lifelight

Top

Blutengel

Concert pics Photo album (22 pics)

Blutengel is zo een van de groepen die ongeveer alle Gothic-clichés in zich verenigt die ik met AMF tracht te ontkrachten. Vampierentanden, gekleurde lenzen, omgekeerde kruisen, veel make-up, rode smurrie, de onderwerping van de vrouw (dat kan ik natuurlijk moeilijk tolereren ;-) ), ... alle elementen zijn aanwezig. Maar wat dan nog? Dat moet kunnen, vind ik! Wat ik erger vind, is dat er totaal geen instrumenten meer aan te pas komen, maar anderzijds, ze doen er tenminste niet hypocriet over zoals andere electrogroepen! Alles staat op band, behalve de zang, en die zou misschien beter ook op band staan, want live zingen Vampire-Chris, zijn bevallige roodharige Constance en de donkerharige Ulrike nu eenmaal niet altijd even zuiver. Op cd vind ik Blutengel nochtans goed klinken. "Seelenschmerz" behoort zelfs tot mijn favoriete cd's als ik in een meezing-bui ben (allen dekking zoeken!), maar op geen van de Blutengel-concerten die ik tot nu toe gezien heb, ben ik op muzikaal vlak aan mijn trekken gekomen. De rest van het publiek lijkt daar echter weinig last van te hebben, want iedereen gaat steeds onvoorwaardelijk uit de bol en dat is al reden genoeg om op mijn manier van een Blutengel-concert te genieten: mijn ogen de kost geven, de sfeer opsnuiven en af en toe een danspasje wagen, maar dat is het dan en niet méér dan dat.

Top

Covenant

Concert pics

Photo album (20 pics)

Bij Covenant, en vooral bij frontman Eskil, zijn er twee mogelijkheden: het is erop of eronder... Hun concert op The Invitation 2004 bijvoorbeeld was een regelrecht schot in de roos. Eskil was toen in zwaar beschonken toestand, maar hij verraste vriend en vijand met zijn toon- en tekstvastheid en gaf een ronduit magisch concert weg.
Het enige punt van gelijkenis deze keer, was helaas zijn beschonken toestand.
De Zweden openden nochtans meteen met "Bullet"; één van hun sterkste nummers, maar Eskil had er de grootste moeite mee om zich de teksten te herinneren. Ik had de indruk dat keyboardspeler Clas geregeld tijdens het hele concert oogcontact trachtte te zoeken met zijn kompaan in een poging om hem te souffleren, maar Eskil leek helemaal opgesloten in zijn eigen wereldje. Breed lachend, dat wel, maar toch voelde ik niet echt een connectie.
Gelukkig waren er ook momenten waarop Eskil wel zichtbaar openbloeide, namelijk wanneer hij de nummers van het nieuwe album "Skyshaper" aan het publiek mocht voorstellen. En ik moet zeggen: de meeste van die nummers klonken wel goed, erg dansbaar vooral. Ik hoop maar dat ze ook deze keer opnieuw zullen uitpakken met sterke lyrics, want het is net dáárin dat hun muziek zich onderscheidt van ordinaire dansmuziek. Dat nieuwe album is dus iets om naar uit te kijken, maar voor mij blijft het verder ook uitkijken naar een Covenant-concert met een uitmuntende Eskil. Ik weet nu eenmaal dat hij het kan!

Top