Home > Archive > Concerts 2004 > The Invitation > DAF

DAF

When?

7 March 2004

Where?

The Invitation 2004,
Het Kuipke (Ghent)

Concert pics  
Related articles

The Invitation 2004

Related websites http://www.daf.ag/

 

Bij dit optreden heb ik nog even overwogen om in de tribunes te gaan zitten, maar dan heb ik toch maar besloten om het onderste uit de kan te proberen te halen en mij door het concert te laten meeslepen. Ik heb me dus van bij het begin bij de dansende menigte gevoegd -gelukkig!- want als tweede nummer speelden ze al "Der Mussolini" waardoor de hele zaal explodeerde. Het klonk en zag er allemaal lekker retro uit.
Het dansen heb ik zo een viertal nummers volgehouden, maar daarna hield ik het toch voor bekeken. Dat hakkende gedreun van de muziek en het agressieve geschreeuw van de frontman begonnen me snel op de zenuwen te werken. Daarna probeerde ik nog een kwartier lang om een acceptabele foto te maken van deze schreeuwlelijk, maar dat bleek geen sinecure, want hij besloot net een fles aldi-water leeg te schudden boven de fotografen.
Het element "water" dat wel ontbrak in de show van Rosa Crux, bleek bij DAF ruimschoots aanwezig. Hij goot de ene fles na de andere over zich heen. Ik wist niet dat mannen in de penopauze ook last hadden van "vapeurs"?
Daarna heb ik me veilig teruggetrokken op de tribunes en geamuseerd toegekeken naar de fans die op een lekker ouderwetse manier uit de bol gingen. Ik vond het tof om DAF eens bezig te zien, maar hun nummers zijn echt wel veel te weinig gevarieerd. Ik kan niet zeggen dat ik er rouwig om was dat ze niet kwamen bissen.


Aisling

Top