Home > Archive > Concerts 2004 > Diskonnekted, Spetsnaz, Hocico

Diskonnekted, Spetsnaz, Hocico

When? 05 November 2004
Where? Mechelen
Line-up Diskonnekted
Spetsnaz
Hocico
Concert pics Photo Album
Related articles

 

Related websites http://www.diskonnekted.com/
http://www.spetsnaz.se/
http://www.hocico.com/
Hocico Lyrics

 

Voor mensen die vrijdag nood hadden aan een flinke uitlaatklep (na een frustrerende werkweek bijvoorbeeld) was Mechelen echt wel the place to be. Er stonden namelijk drie electrobands op het programma die de zaal op zijn grondvesten zouden doen daveren. De eerste band, de Belgische band Diskonnekted , heeft jammer genoeg iets te weinig deining veroorzaakt. Nu ja, de afgelopen twee jaar heb ik wel al gemerkt dat het bijzonder moeilijk is om als relatief onbekende of opgehypte voorgroep het zwarte volkje te overtuigen. Ik vind het nochtans best aanstekelijke futurepop en hou wel van de stem van Jan De Wulf, maar het was nog iets te vrijblijvend. Het potentieel is zeker aanwezig, maar ze moeten er nog iets meer voor gaan.

Daarna kwam de Zweedse band Spetsnaz die mij eigenlijk net als Diskonnekted totaal onbekend was. Van bij de eerste noten zat de sfeer erin. Hun elektronische muziek is dan ook aanstekelijk, dwingend zelfs, en raast als een pletwals over het publiek. De zanger vloog voortdurend van hot naar her op het podium en spaarde moeite noch zweet (op de eerste rij kon je dat laatste zelfs aan de lijve ondervinden) om de zaal aan het dansen te krijgen. Energy overload!

En net toen ik dacht dat het voor een band niet mogelijk was om nog energieker uit de hoek te komen dan Spetsnaz, kwam Hocico uit het verre Mexico als een wervelwind nog meer dood en vernieling zaaien. Expliciete teksten over geweld, misbruik en dood, dat wel, maar echt veel versta je er niet van door de stemvervormer van Erk. De teksten zijn voor mij in ieder geval zeker geen motivatie om naar Hocico te luisteren. Ik vind het gewoon hele meeslepende dansmuziek en het ruwe (en/of rauwe) kantje ervan zorgt echt wel voor een hele ontlading, zeker live. Het Mechelse publiek bleef in ieder geval niet onbewogen. Het was lang geleden dat ik eens een zaal zo unaniem uit de bol heb zien gaan. En, ik kan je verzekeren, daar was een flinke conditie voor vereist. Ik was eigenlijk met verstomming geslagen dat zanger Erk erin slaagde om het hele optreden lang al rennend en al springend alles van zichzelf te geven. Na het optreden wou het publiek enkel nog meer van dat en tot tweemaal toe kwam Hocico zelfs bissen. Nog een derde keer en ik zou waarschijnlijk forfait moeten geven hebben op fysiek vlak..

Aisling

Top